ISO 11816-2:2024

مواصفة قياسية دولية   الإصدار الحالي
· اعتمدت بتاريخ 12 يناير 2024 ·

Milk and milk products — Determination of alkaline phosphatase activity — Part 2: Fluorimetric method for cheese

الجبن
* تشمل الجبن الأبيض، مصل الجبن

ملفات الوثيقة ISO 11816-2:2024

null صفحات
الإصدار الحالي

مجال الوثيقة ISO 11816-2:2024

This document specifies a fluorimetric method for the determination of alkaline phosphatase (ALP) (EC 3.1.3.1) activity in cheese.

This method is applicable to soft cheeses, semi-hard and hard cheeses provided that the mould is only on the surface of the cheese and not also in the inner part (e.g. blue veined cheeses). For large hard cheeses, specific conditions of sampling apply (see Clause 7).

The instrument used for the determination of ALP can read activities in the supernatant up to 7 000 milliunits per litre (mU/kg).

الأكثر مبيعاً

GSO 150-2:2013
 
مواصفة قياسية خليجية
فترات صلاحية المنتجات الغذائية - الجزء الثاني : فترات الصلاحية الاختيارية
BH GSO 150-2:2015
GSO 150-2:2013 
مواصفة قياسية بحرينية
فترات صلاحية المنتجات الغذائية - الجزء الثاني : فترات الصلاحية الاختيارية
BH GSO 150-1:2015
GSO 150-1:2013 
لائحة فنية بحرينية
فترات صلاحية المنتجات الغذائية - الجزء الأول : فترات الصلاحية الإلزامية
GSO 150-1:2013
 
لائحة فنية خليجية
فترات صلاحية المنتجات الغذائية - الجزء الأول : فترات الصلاحية الإلزامية

اعتمدت مؤخراً

ISO 23124:2024
 
مواصفة قياسية دولية
Surface chemical analysis — Measurement of lateral and axial resolutions of a Raman microscope
ISO 7151:2024
 
مواصفة قياسية دولية
Surgical instruments — Non-cutting, articulated instruments — General requirements and test methods
ISO/TS 32004:2024
 
مواصفة قياسية دولية
Document management — Portable Document Format — Integrity protection in encrypted documents in PDF 2.0
ISO 6916-2:2024
 
مواصفة قياسية دولية
Flexible cellular polymeric materials — Sponge and expanded cellular rubber products — Part 2: Specification for mouldings and extrusions